top of page
Loën wet 't, 't dorpsspel voor iedereen!

Algemeen

Loën wet ’t is een spel waarbij teams in een race tegen de klok de vragen uit het opdrachtenboek moeten beantwoorden. Dit speelt zich af op een vrijdagavond. Het spel wordt gespeeld in teams van ± 10 personen, waarvan één persoon de teamcaptain zal zijn. De samenstelling mag zelf bepaald worden, bijvoorbeeld met vrienden, collega’s, buurtgenoten of leden van een vereniging/stichting.

De teamcaptain wordt op vrijdagavond om 18.30 uur bij Partycentrum Bos in Overloon verwacht, hier zal de aftrap van het evenement en overhandiging van het opdrachtenboek plaatsvinden. Vervolgens vertrekt hij/zij naar een zelfgekozen locatie van waaruit deze avond met het gehele team gespeeld zal worden. Dit kan bij een van de teamleden thuis zijn, in een café of clubhuis. Als het maar in Overloon is. Het opdrachtenboek dient dezelfde avond om 00.00 uur weer door de teamcaptain bij Bos te worden ingeleverd.

 

Het inschrijfgeld bedraagt € 25,00 per team. Dit bedrag wordt in contant geld voldaan bij aanvang van het dorpsspel.

 

Vragen

Alle vragen, opdrachten en instructies zijn in het opdrachtenboek opgenomen. Het spel bestaat uit algemene en Lónse kennisvragen in verschillende categorieën, een aantal doe-opdrachten en een geheime opdracht. De kans bestaat bij een aantal van de opdrachten dat de jas aan moet om tot het antwoord te kunnen komen. Locatie en het tijdstip van de geheime opdracht blijft vooralsnog geheim. Hulpmiddelen als telefoons, computers of rekenmachines zijn bij het beantwoorden van de vragen toegestaan.

 

Prijsuitreiking

De strijd in dit spel draait om de spaarpot. De winnende teams (1, 2 en 3) ontvangen elk een geldbedrag uit de spaarpot. Dit bedrag mogen zij schenken aan één vereniging of stichting. Deze keuze is beperkt tot alleen die verenigingen en stichtingen die hebben aangegeven mee te dingen naar deze prijs. Op zaterdagavond 24 september worden deze winnaars (met de gelukkige vereniging of stichting) bekend gemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking bij Partycentrum Bos. Teams worden voor de prijsuitreiking op de eerstvolgende zaterdag om 20.30 uur bij Bos verwacht.

 

Vereniging of stichting

Loën wet ’t is een dorpsspel waarbij de prijs ten goede komt aan de Overloonse gemeenschap. Teams zullen strijden voor een geldbedrag uit de spaarpot dat de winnaars aan een vereniging of stichting uit Overloon zullen schenken. Maar, deze verenigingen en stichtingen zullen hier vooraf iets voor moeten doen. Er is hen daarom gevraagd zich eens voor te stellen de uitverkorene van een winnend team te zijn… Welk doel gaan zij realiseren? Er is nieuw materiaal voor de leden nodig, het clubhuis aan een opknapbeurt toe of een jubileumviering in aantocht?

 

Om mee te dingen aan de prijs sturen verenigingen en stichtingen een pitch in waarin zij dit doel beschrijven. De pitches worden bekend gemaakt via Facebook en de website, zodat teams een weloverwogen keuze kunnen maken voor wie zij Loën wet ‘t gaan spelen.

HET SPEL

Vragen? Neem gerust contact op

We zijn er om je vragen te beantwoorden.

Voor meer informatie kun je ook op onze Facebook pagina kijken. 

  • Facebook - White Circle
bottom of page